Кметът на Шумен се срещна с директори на училища

В навечерието на новата учебна година кметът на община Шумен Любомир Христов проведе среща с директорите на училища, детски градини и центрове за личностно развитие. Домакин на образователната среща беше уютният възрожденски двор на Сребровата къща. Градоначалникът благодари на всички за усърдната работа, както по подготовката и организацията на учебния процес, така и по време на ремонтните работи през лятото. Обърна се специално към учителите и директорите на учебните заведения, които понесоха през ваканцията тежестта на големите строителни дейности по проекта към ОП „Региони в растеж“.

„Давам си сметка, че тези няколко месеца бяха голямо изпитание за вас. Иска ми се да вярвам обаче, че по време на учебната година неудобствата ще са по-малко и че ще направите всичко възможно да няма напрежение сред децата и родителите. Мисля, че трябва да сме доволни. Получихме повече от 13 млн. лева по ОП „Региони в растеж“ и направихме основен ремонт на началното училище „Ил. Р. Блъсков“ и на средните „Панайот Волов“, „Трайко Симеонов“ и „Васил Левски“. Едва ли в близките години общината би могла да си позволи да задели толкова много средства за цялостно обновяване на сградите и на учебната база“, посочи Христов.

Той се обърна към директорите, а чрез тях и към учителите, родителите и учениците в тези училища да се въоръжат с още малко търпение. Работата ще продължи и ще изисква още по-голяма отговорност, защото ще се извършва през учебната година и е изключително важно да не се допуснат инциденти.

Любомир Христов пожела на всички на добър час и успешна нова учебна година. В срещата участваха още зам. кметовете Найден Косев, Татяна Костова, Росица Антонова, инж.Боян Тодоров и началникът на Регионалното управление по образованието Светлана Милева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони