Кметът на Шумен със санкции "зима" при несправяне

Кметът на Шумен Любомир Христов обеща да налага персонални санкции "зима" на служители и на фирми, ако не се справят със снегопочистването в общината. На фирмите ще бъдат парични, а на другите дисциплинарни. По време на заседание на Щаба за защита при бедствия в сряда бе обсъдена готовността за посрещане на лоши метеорологични условия. "Този път зимата не трябва да ни изненадва. Имайте предвид, че с приоритет в зимни условия е почистването на подходите към яслите, детските градини и училищата, осигуряване на спешна медицинска помощ“, каза Христов.

Кметът на Шумен със санкции "зима" при несправяне

Фирма "Барс" АД, която поддържа общинската пътна мрежа и селата, и фирмите РТК ООД, Екомакс ООД и Е-Плант АД, които чистят улиците на града, представиха справка за наличната техника. Гарантираха, че имат заредени на склад достатъчно сол и инертни материали. Община Шумен разполага с верижен влекач АТС-712, който при извънредни ситуации ще бъде използван за транспорт на болни, родилки, пътници от закъсали превозни средства, за проправяне на път за линейки и извличане на коли.

На заседанието стана ясно, че е извършена профилактика на електросъоръженията на територията на общината. Продължава подрязването на клони на дърветата, за да се осигури проводимост на жиците.

Районната служба “Противопожарна безопасност и защита на населението” ще осъществява денонощно дежурство с два екипа. Осигурени са 6 пожарни автомобила с повишена проходимост. Центърът за спешна медицинска помощ разполага с 11 медицински екипа. За болните на хемодиализа извън Шумен е осигурен стационар при нужда. Създадена е организация за подслоняване на хора в кризисни центрове в селата Струйно, Радко Димитриево, Друмево и Белокопитово.

По информация на кметовете на села населението е снабдено с дърва за огрев. При необходимост могат да бъдат доставени допълнителни количества, тъй като и в момента общината разполага с близо 200 кубика дърва на склад.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони