Кметът на Шумен ще поздравява с детски картини

Община Шумен обявява конкурс за детска рисунка „Коледа и Нова година”, а най-добрите творби ще се превърнат в поздравителни картички. С тях градоначалникът Любомир Христов ще поздравява за предстоящите празници.

В конкурса могат да участват таланти на възраст от 5 до 15 г. В първа група ще бъдат най-малките художници от детски гадини на 5 и 6 г., във втора са от първи до четвърти клас, а в трета от пети до 8 клас, съобщават от общината.

Жури от шуменски художници ще оценява рисунките. Ще се допускат само оригинални творби, а не предварително изработени готови картички. Отличените с първата награда рисунки в трите възрастови групи ще се превърнат в оригинални послания за празниците. Предвидена е и премия за най-добрите художници по 100 лв. Освен това ще бъде номинирана и рисунка, която да бъде отпечатана на рекламните материали за Коледно-новогодишните празници в Шумен.

Всички изпратени рисунки ще бъде подредени и в изложба. Крайният срок за участие в конкурса е 17 ноември, а творбите се очакват на адреса на кметството.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони