Кметът поздрави бургаските спортисти

Бургаският кмет Димитър Николов отправи поздравление към спортистите от морския град. В него се казва:

"Днес отправям най-искрени поздрави към всички бургазлии, свързали живота си със спорта, по повод 17 май - Ден на българския спорт. Желая ви здраве, лични и професионални успехи, а също така да запазите духа и добрата си физическа форма до старини.

Спортът винаги е бил част от визитката на Бургас. Градът ни е отгледал много шампиони - олимпийски, световни, европейски, републикански. Техните успехи биха били немислими без помощта на треньори, спортни лекари и всички други специалисти по подготовка и възстановяване в сферата на професионалния спорт. Нека всички те знаят, че ги уважаваме и се гордеем с тях. Онези, които вече не са сред нас, няма да забравим никога.

Щастлив съм, че през последните години се наблюдава едно завръщане на бургазлиите от всички възрасти към залите, стадионите и кварталните игрища, защото спортът е здраве.

Това се случва едновременно с реализацията на сериозни проекти за обновяване на спортната инфраструктура в града и строителството на нови обекти. Винаги търсим възможности за осигуряването на условия за практикуване на любителски спорт, както и за благоустрояване на училищните спортни зони.

И занапред ще се стараем да увличаме възможно най-много бургазлии и гости на града в практикуване на спорта в цялото му разнообразие, да ги убеждаваме, че това е един от най-приятните и полезни начини за прекарване на свободното време.

Още веднъж честит празник и винаги намирайте време за движение и спорт!"

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт