Кметът Портних: Варненци няма да пътуват с винетки на плаж и до гробищата

Искат синя зона край морето без почивен ден през лятото

Варненци няма да купуват винетки до Златни пясъци, до летището, до гробищата в Тополи, както и до селата Звездица, Константиново и Казашко, увери на пресконференция кметът Иван Портних.

Той посочи, че тези територии влизат в Общия устройствен план на града и в най-скоро време пътните отсечки от републиканската мрежа ще минат на поддръжка към община Варна, което няма да затрудни местния бюджет. С държавни средства продължава ремонтът на пътя Варна-Златни пясъци, като по трасето ще бъдат подменени водопроводи, които минават през частни имоти и често авариите там създават много сериозни проблеми. Очаква се инфраструктурният ремонт по пътя за курорта да продължи не по-рано от 2020 г.

В ОбС ще бъде внесен проектът за изграждане на втория етап от синята зона. Предвижда се разширяването й да обхване доста голям периметър от Бизнес хотела, Колхозния пазар, МБАЛ"Св.Анна" до Военноморското училище. Има подписки на граждани, внесени в общината, в които се настоява синята зона в центъра на града да няма почивен ден в събота и неделя, както сега. Това е логична стъпка особено през активния летен сезон, смята кметът на Варна. Доволни граждани от реда с платеното паркиране в центъра настоявали за въвеждането му и по улици извън синята зона.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони