Кметът Фандъкова: До две години за всяко дете ще има място в детска градина близо до дома му

До 2 години смятам, че всяко дете над 3-годишна възраст ще има място в детска градина, която ще бъде максимално близо до неговия район на живеене. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова пред журналисти. тя бе на проверка в новоизградена детска градина в кв. „Драгалевци".

"За тази година над 18 млн. лева сме инвестирали в строителство и модернизиране на детски градини и училища. За следващата година сме заложили в строителство на още 10 нови сгради. Това е сериозен ангажимент, ние имаме ясен план и до две години смятам, че всяко дете над 3-годишна възраст ще има място в детска градина, която ще бъде максимално близо до неговия района на живеене“, каза Фандъкова.

„Строителството на детските градини и добрата грижа за тях са в помощ за всяко едно семейство и всяко едно дете“, коментира тя. Според нея това се случва благодарение на работата и усилията на много хора.

Столична община води целенасочена политика и в резултат на което са изградени над 90 нови сгради на детски градини, включително две от тях се намират в кв. „Драгалевци“. Предизвикателство остават детските ясли, за това ще бъдат насочени активни инвестиции и при тях, каза още кметът на София: "В яслите започнахме по-усилена инвестиция през последните няколко години, ще продължим да инвестираме, защото яслената дейност е социална"

„За мен осигуряването на пълен достъп до детски градини и училища на територията на Столична община e задължително, за това се включихме и активно за намаляване на отпадането на ученици“, обясни тя.

„Независимо от увеличаващия се брой деца в София, ние успяваме да се погрижим и настина майките да бъдат спокойни за децата си“, изтъка още столичният кмет.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България