Кметът Фандъкова: При над 5% непочистен участък не плащаме нищо на фирмите

Санкциите за непочистени участъци са много големи, при над 5 % непочистен участък не се заплаща нищо на почистващите фирми, затова се надявам да си свършат добре работата. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова на брифинг.

„През цялата нощ в много от районите на София валя сняг, общо 169 снегорина работеха на терен. В момента продължават в някои от районите, защото има обилен снеговалеж", каза тя.

„Колегите от Столичен инспекторат и Аварийно спасителната дирекция са на терен, Кризисните центрове и колегите от сектор „Екология“ също са навън, така че ще следим обстановката, за да се погрижим на първо място да се движи градският транспорт. Където има възможност, ще се влиза в и кварталните улици“, добави кметът на София.

По думите й обстановката е различна в отделните от части на София. Очакваме през целия ден снеговалежът да продължи, така че обстановката ще бъде усложнена и работата на снегорините ще продължи през целия ден, посочи Фандъкова.

Тя уточни, че в момента се почистват спирки и входовете към подлези, като след това ще продължи и почистването на тротоари.

„Надявам се и моля всички собственици на сгради да имат готовност и да почистят тротоарите към прилежащите сгради“, призова кметът на София.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България