Кмет и медии инспектираха ремонти за 7,2 млн. лв.

Кметът на Шумен Любомир Христов покани медии на съвместна инспекция във вторник как се обновяват улици, тротоари и детски площадки. Градското благоустройство за близо 7,2 млн.лв. се извършва по ОП "Региони в растеж". Харченето на обществени пари трябва да е прозрачно и всички да знаят къде се влагат средствата, каза градоначалникът Христов и по различните обекти даде думата и на журналистите за забележки към строителите-изпълнители.

Инспекцията стартира от вече преасфалтираната ул."Тича", която е чакала ремонт десетилетия, а по нея сега са вложени 910 000 лв. По нея е направена и подпорна стена, зацветени са алеи пред блоковете, ще бъдат поставени и пейки. Наблюдателни журналисти забелязаха, че пред блок 16 липсва рампа за улеснение на детски и инвалидни колички. Кметът се съгласи и поръча да се направят подходи. Христов гарантира, че гладкият асфалт няма да се дупчи по никакъв повод през следващите 5 г. Предупредени предварително са всички оператори с подземни комуникации.

Нагледано беше и изграждането на нов парк зад ДКЦ-1, който трябва да бъде завършен до 6 юни. Вече е почти готова детската площадка. Градоначалникът не одобри монтажа на някои плочки, поиска и повече занимателни уреди за деца.

Най-голям обем работа и за най-много средства се извършва в кв. "Тракия". Изградени са нови тротоари, в 8 участъка до момента не е имало никакво място за пешеходци. Не е предвидено преасфалтиране на улици, но кметът обеща да бъдат запълнени всички дупки по шосетата.

Останалите обекти, които се обновяват със средства по програмата са северната част на ул."Съединение" и кръстовището на ул."Станционна" и бул."Симеон Велики".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България