Кмет - купувач на гласове, избягал пиян от полицаи

Снимка: Архив

Кметът на провадийското с. Снежина, който бе арестуван за купуване на гласове, е извършил и друго нарушение на закона в изборната неделя. Това стана ясно на заседание на Районния съд в Провадия, който по искане на прокуратурата наложи на Ахмед Идриз постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

След като цял ден пазарувал избиратели за определена партия срещу 20 лв. и давал бонуси от 20 лв. за членовете на домакинствата им, 50-годишният кмет седнал да се черпи за добре свършената работа. Гулял с приятели в местната кръчма до 2 часа след полунощ. След това тръгнал да се прибира с кола. За лош късмет го спрял автопатрул. Полицаите усетили, че Идриз лъха силно на алкохол. Помолили го да изчака за проверка с дрегер. Уж за да говори по телефона, кметът се отдалечил от патрулката, а после хукнал да бяга. Издирили го едва на сутринта и му съставили акт за административно нарушение.

Заради поведението на кмета магистратите приеха, че има риск той да се укрие или да извърши друго престъпление, докато тече разследването срещу него за купуване на гласове. Идриз може да обжалва мярката си пред Варненския окръжен съд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право