Кмет не опрости такса смет на съученик

Георги пак му подари школска снимка

Кметът на Шумен Любомир Христов изслуша свой съученик на редовната приемна в последния понеделник на месеца, но не успя да му реши проблема с високата такса смет. Георги Георгиев иска да плаща по-малко за боклук, защото живее сам в огромно жилище и произвежда малко отпадъци. "На три дни една торба", закле се шуменецът. Данъкът му обаче, заради петстайния апаратамент е 60 лв. и няма как да го плати, ожали се той. Пенсията му била едва 200 лв., наложило се да тегли кредит от банка, за да погребе достойно майка си.

Градоначалникът каза, че все още се плаща според големината на жилището. Посъветва приятелят си Гошо, вместо да живее в краен квартал в ненужно голям апартамент да купи гарсониера в центъра.

Въпреки че не си реши проблема, Георги подари на кмета уникална снимка от школските им години в някогашното Пето основно училище "Август Попов". Кадърът е от 5-ти клас, но Христов веднага се сети за имената на съучениците и класната си.

Още един стар познайник на градоначалника дойде да моли да му се опрости глоба от 100 лв., но градоначалникът категорично отказа. Ангел Митев лепил афаши и обявление на непозволени места, общинските чиновници го санкционирали, не го помолва и кмета.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България