Кмет пише патриотични стихове

На всеки национален празник кметът на северозападната община Медковец Венцислав Евгениев поздравя местните хора с патриотично стихотворение. Макар че е машинен инженер по образование и почти професионален управник със своите шест мандата начело на общината, Евгениев е ценител на литературата.

Освен страстен читател, кметът от младини е изкушен от стихотворство и най-често се вдъхновява от големите исторически дати и полетите на българския дух, споделят негови близки. Тази година за 3 март инж. Евгениев отново написал стихотворение, посветено на Освобождението, и го публикувал на интернет страницата на община Медковец.

"Поклон пред вас, герои, донесли Свободата,

изправила народа на крака,

пожертвали живота си за каузата свята –

отново да възкръсне Родината ни пред света.", реди управникът- поет.

След края на творбата, кметът е отправил и кратко послание към земляците и читателите си „Свободата трябва да си я заслужим!”. „Всички се борим ежедневно за хляба и мъкнем битови проблеми, но не бива да забравяме уроците на миналото и не трябва да загърбваме културата и духовните стремежи, защото без тях няма как да оцелеем и успеем като народ!”, смята Евгениев.

Ако спечели още един мандат наесен и продължи със стихотворните поздрави, кметът на Медковец ще събере творби за цяла книга, коментират избиратели.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони