Кмет поздравява с картички, рисувани от деца

Ðèñóíêàòà íà Ãàáðèåëà Êîñåâà ùå êðàñè âñè÷êè ïðàçíè÷íè ðåêëàìíè ìàòåðèàëè íà îáùèíà Øóìåí

666 деца и ученици се включиха в обявения от Община Шумен конкурс за рисунка на тема “Коледа и Нова година” и вече са избрани тримата победители в трите възрастови групи на надпреварата. Комисия от шуменски художници е излъчила най-добрите творби, които ще се превърнат в поздравителни картички.

Победител в първата възрастова група при най-малките е 6-годишната Мариана Банкова, която е възпитаник на Арт-школа “Чифлигарови”. Във втората възрастова група при учениците е отличена рисунката на Николия Петрова от III "а" клас на III ОУ „Димитър Благоев“. Най-добрата творба в третата възрастова група е на Камелия Рачева от VI "б" клас на СУ „Сава Доброплодни“.

Отличените с първа награда произведения в трите групи ще бъдат отпечатани като поздравителни картички за Коледа и Нова година от името на кмета на община Шумен Любомир Христов и неговия екип.

Рисунката на 6-годишната Габриела Косева пък, ще бъде отпечатана на рекламните материали на общината за предстоящите празници, съобщават от кметството.

Община Шумен ще подреди в изложба подбрани творби от конкурса във фоайето на Регионалната библиотека “Стилиян Чилингиров”. На 4 декември художниците ще получат и своите отличия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони