Кмет предпочете да е полицай

Управленецът на шуменското село Маломир Даниел Перушински/26г./ напусна кметския стол и стана полицай след спечелен конкурс. Ще работи в полицейския участък във Върбица и ще се грижи за сигурността на хиляди хора от общината. "Не става въпрос за пари, а за желание да упражнявам тази професия", каза пред "Труд" Перушински. Покойният му баща също е бил полицай. Според местни хора и това е изиграло роля младият кмет, който избрали още на първи тур, да се впусне в новото поприще.

trsh2502-2

Перушински казва, че е запознат с криминогенната обстановка, в общината няма големи "удари" на престъпници, но кражби, които мъчат хората, се случват. В момента се обучава в 6-месечна школа.

Перушински е завършил икономика в Шуменския университет "Еп.Константин Преславски". Хоби на вече бившият кмет и настоящ полицай е футбола - рита топка в отбора на община Смядово.

С президентски указ за кметския пост в село Маломир са насрочени избори на 20 май, съобщиха от Общинската избирателна комисия във Върбица. 560 са избирателите с право на глас в населеното място.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България