Кмет сбъдна детски мечти, раздаде мечтани подаръци на малчугани

За четвърта поредна година кметът на Благоевград Атанас Камбитов сбъдва детски мечти и купува желания подарък. Конкурсът е зададен всяка година преди Коледа и в кутия поставена на площада се събират детски писма до дядо Коледа. Най-оригиналните се класират от специална комисия, а след това кмета награждава най-добрите.

Тази година в кутията имаше 500 писма. В едно от тях осем годишно момиченце пише,че най-много иска татко и да се върне от чужбина и заедно цялото семейство да празнуват Коледа. 10-годишния Александър пък е направил едно признание,че не е слушал много миналата година и не е получил подарък. Но сега се старал много. Искал мобилен телефон, защото съученик счупил неговия в училище.

„Дядо Коледа родителите му са бедни и те не могат да ми купят нов телефон, а мама и тате това лято ми обзаведоха стаята, купиха ми компютър и много се охарчиха. И свършиха парите, няма как от тях да искам телефон, затова моля, ти ми го донеси, пише Сашко в писмото. Кметът изпълни заръката на Сашко и той получи заветния си телефон на церемония в кметския кабинет.

Колело, китари, мандолини, всякакви играчки, кукли и книжки бяха раздадени на десетки деца, чийто писма трогнаха до сълзи комисията, която ги класира.

Кметът уточни,че много от тях се занимават вече професионално с музика, затова са и пожелали музикални инструменти. „Може би си имаме и един бъдещ финансов министър, каза Камбитов, след като изпълни желанието на момченце поискало математическа игра.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони