Книги и дронове на празника на просветата

По случай Деня на българската просвета и славянската писменост Студентски съвет към Университета по библиотекознание и информационни технологии стартира дарителска кампания за събиране на детски книжки.

Кампанията е под надслов „Младите с малките“ и има за цел да изгради и стимулира читателските навици у подрастващото поколение.

Всичко започва от книгата в света на културния човек! А книгата е тази стълбица, която ни позволява да се радваме на високите технологии днес. Затова съвместно с Асоциация „Обединено Дрон Общество“ беше организиранo едно нестандартно и иновативно събитие по повод 24-ти май в УниБИТ. Книги и дронове събраха преподаватели, специалисти, студенти и деца.

Бяха организирани уроци по управление на дрон, състезания за деца, включващи разнообразни маршрути, и демонстрации на иновации в сектора на информационните технологии.

Малчуганите се забавляваха и с детски приказки, четени от докторанти и студенти на УниБИТ. За всички имаше много игри и награди.

„Аналоговите и цифровите технологии ни подариха много усмивки, което трябва да ни подсеща, че те вървят ръка за ръка в нашето ежедневие“, сподели председателят на Студентски съвет към УниБИТ Мария Гуркова.

Събитието стана възможно благодарение на съдействието на УниБИТ, Университетска младежка академия за управления на знанията при УниБИТ, Асоциация „Обединено Дрон Общество“, Клуб „Дрон Екстрийм“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура