КНСБ внесе внесе протестна декларация с исканията в Министерски съвет

Президентът на КНСБ Пламен Димитров внесе протестна декларация с основните искания на синдикатите в Министерски съвет. Документът бе приет на протеста, който конфедерацията организира пред институцията и внесен със съгласието на участниците.

Настояванията са повишаване доходите от трудови възнаграждения с минимум 100 лв. ежегодно; начална работна заплата за висшисти, които работят по специалността, от 700 лв.; да не се експериментира с допълнителните трудови възнаграждения и в частност с това за "Трудов стаж и професионален опит"; да спре агресията от работодателските организации за отнемане на права и постигнати социални придобивки за работниците и служителите; да се възстанови необлагаемият минимум, равен на минималната работна заплата и се диференцира ставката за облагане с ДОД.

Пред хилядите протестиращи лидерът на КНСБ Пламен Димитров заяви: "Има пари и трябва да си ги поискаме и да си ги вземем и то тук, на площада. Искаме парите си - музеи, читалища, библиотеки, театри, опери, мизерстват за поредна година. Не може хора с две висши образования и по два езика да получават 500 лева. Не може. Това трябва да спре. Искаме парите си".

"Уважаеми господа работодатели, елате тук да ни вземете класа. Елате да ни кажете какви мързеливци сме. Много е лесно пред камерите, елате при нас, очи в очи!", призоваха протестиращи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България