Коалицията на ГЕРБ и Патриотите запазва състава си (СНИМКИ и ВИДЕО)

Красимир Каракачанов се препъна на стълбите и залитна на слизане от срещата на лидерите в коалицията, но се овладя и не падна преди официалните изявления. Снимки: Цветан Томчев.

Оставките на тримата министри ще бъдат дискутирани в понеделник

Коалицията на ГЕРБ и "Обединени патриоти" се запазва, стана ясно след заседанието на коалиционния съвет, продължило близо 4 часа. Раздор в патриотичната коалиция няма да има.

Според лидера на "Атака" напрежението е достигнало такава сила, че трябва да бъде туширано.

"Кое е по-важното - да останем в управлението или да се разтурим и да не знаем какво следва. Ние решихме, че второто е по-вредно за народа и страната. И цената от това решение ще я платим пак ние", заяви Сидеров. "Надявам се да вземем поука. Надявам се да направим така, че да не позволяваме разтурването на управлението, което ще доведе до щети за страната и народа", каза той.

"Благодаря на колегите за това, че днес имахме възможност да изговорим темите, които провокираха напрежение през изминалите дни", коментира председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. По думите му коалиционното споразумение продължава да се изпълнява.

По отношение на оставките на тримата министри, Цветанов заяви, че този разговор ще бъде продължен на коалиционен съвет в понеделник, когато ще говорят персонално за всяка от подадените оставки.

„Темата за оставките ще дискутираме в понеделник и там ще разговаряме персонално за всяка една. Към настоящия момент няма стартирана процедура по точка 6 (от коалиционното споразумение, бел. ред.), където е записано да се търси съгласуване. То ще бъде направено в понеделник. Имаме министри в оставка, но нямаме стартирана процедура, която да е влязла в МС за промяна на състава му“, обясни Цветанов.

Може патриотите да имаме стари разправии, но не сме глупаците, които ще върнат ДПС във властта, заяви вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов. „Ние сме много емоционални, но вие какво искате – тройната коалиция, в която един ви говори за чипа, друг ви говори за някаква заедност, трети за някаква джендърска култура. По-добре е, когато ние дори публично поставяме проблемите“, каза Каракачанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика