"Коалиция за България" настоява за временен мораториум върху сделката за F-16

Снимка: Архив

От "Коалиция за България" предлагат временен мораториум върху сделката за изтребителите F-16, съобщи водачът на листата на коалицията за предстоящите европейски избори проф. Боян Дуранкев пред медии.

Според него сделката трябва да бъде осъществена от легитимен парламент с регистрирани депутати. Като допълнителни аргументи за искането Дуранкев посочи и че страната ни няма ясна картина за системата за общоевропейска сигурност с оглед на последните дни на настоящия Европейски парламент.

От "Коалиция за България" настояват за преразглеждане не разходите за отбрана в контекста на системата за общоевропейска сигурност.

На брифинг в централата на АБВ лидерът на партията Румен Петков призова да не се етнизират проблемите с престъпността на фона на случилото се в последните дни в Габрово.

Румен Петков заяви, че в последните години има неща, които впечатляват със своята последователност и с наложена атмосфера на омраза и на нетърпимост. Държавата има много сериозна заслуга за наложената атмосфера и омраза, посочи Петков. Според него има тотално, организирано и последователно неспазване на закона.

"4/5 от лишените от свобода са цигани и това не пречи в продължение на повече от 25 години ВМРО да спекулират с темата, да използват омразата и да я превръщат в повод за своето съществуване", посочи лидерът на АБВ.

"Обединени патриоти използват омразата, за да мотивират необходимостта от своето съществуване, подплатявайки я с други аргументи", нападна Петков малката коалиция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика