Коалиция "За да останат хора в България": Подкрепете промяната на плана за управление на Национален парк Пирин

Търпението на хората от Пиринския край вече се изчерпва и в сряда излизат на протест.

Коалиция "За да останат хора в България" призовава гражданите да подкрепят промяната на плана за управление на Национален парк Пирин. "Приканваме всички любители на планината, зимните спортове и ските да подкрепят промяната на плана за управление на Национален парк Пирин, с което да започнат процедурите за изграждането на втора кабина в ски център Банско", съ казва в съобщение на коалицията.

"Срамно, обидно и жалко е от 10 години всяко правителство да се поддава на екологичния рекет на три семейства грантаджии. Блокирани са стотици проекти из цялата държава. Щетите се измерват в стотици милиони. Особено яростна е войната срещу развитието на Югозападна България, планинските региони, вторият кабинков лифт в Банско, автомагистрала Струма. Подкрепете хората от Банско, за да успеят да се преборят със зеления октопод, сраснал се с държавата. И да спрем лъжите и манипулациите на зелените и на швейцарската офшорка WWF", пише още в съобщшението на "За да останат хора в България".

Който желае, може да подкрепи промяната на плана, като изпрати приложеното писмо на следните мейли:

[email protected]

[email protected]

До: Министерство на околната среда и водите

Становище

Подкрепям предложената от МОСВ промяна на действащия план за управление на Национален парк Пирин, чрез която ще се даде възможност да започнат процедурите по изгражаднето на така необходимата втора кабина в ски зона Банско.

Подкрепил:

Име............................

Дата:...........................

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България