Кобрата все по-далеч от мач с Джошуа

Кубрат Пулев е все по-далеч от мач с Антъни Джошуа. Разбира се, ако британецът победи Анди Руис (САЩ) в събота и си върне световните титли в тежка категория на профибокса.

„Имаме договор с организаторите в Саудитска Арабия и мисля, че те ще натискат за това следващият бой на Антъни да е с Дионтей Уайлдър - обяви мениджърът Еди Хърн. - Защото искат бой именно от такъв ранг. Не се отнасям пренебрежително към Пулев и щаба му, но не можем да кажем: „Нека Джошуа да се бие просто с някого и да го доведем в Саудитска Арабия“.

При подобен развой на ситуацията британецът ще трябва да оваканти титлата на Международната боксова федерация (IBF), за която официален претендент е българинът. А Кобрата ще трябва да се бие със следващия в ранглистата.

„Скоро ще станат две години, откакто Антъни не е боксирал в Англия и евентуален мач с Пулев по-скоро би се провел там някога“, продължи промоутърът на британеца.

Същевременно рингът, на който ще се бият Джошуа и Анди Руис, след това ще остане за сувенир на принца Мохамад Бин Салман ал Сауд. 34-годишният милиардер е страстен фен на бойните спортове и има основна заслуга този мач да е в Саудитска Арабия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт