Кобрата загрял с шах за Нигерийския кошмар

Кубрат Пулев се оказа последователен почитател на интелектуалните игри. Преди време профибоксьорът подари шахматна дъска на тогавашния премиер Бойко Борисов, а сега използва древната игра в подготовката си за мача със Самюъл Питър на 3 декември в София.

„С единия ми спаринг-партньор играхме и шах, но там съм по-слаб“, призна Кобрата. Той подбрал за спарингите боксьори със стил, подобен на този на Нигерийския кошмар. „Разучихме го добре с треньора - разкри Пулев. - Знаем му силните и слабите страни. Подобен е на Чисора – боец, монотонен, постоянно напред, пресиращ. Изобщо неприятен съперник. Най-важна за мен ще е защитата.“

Кубрат остана очарован от първия сняг в София. Той обаче е уверен, че напрежението от първия професионален мач пред родна публика няма да му попречи да покаже най-доброто от себе си. Кобрата си пожела да донесе незабравими емоции на родните фенове, а треньорът му Ули Вегнер смята, че най-важната задача на неговия боксьор е да запази концентрация в първия си мач пред родна публика. Немският спец довери, че с българина вече се готвят за реванш с Владимир Кличко. Кобрата пък призна, че ако стигне отново до мач за световната титла, предпочита да се бие с украинеца, а не със сегашния шампион на IBF (Международната боксова федерация) - британеца Антъни Джошуа.

„Не е лошо да е Кличко, защото имам да му връщам нещо“, обяви българинът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт