Кобрата: Не съм се уплашил от Джошуа. Ако е за парите, и трима като него да са в ринга - щях да изляза

Контузията, която спря Кубрат Пулев от двубой за световната титла срещу Антъни Джошуа, му причинява болки при дясно кроше и десен ъперкът. Това обясни българският супербоксьор на специална пресконференция.

"Става въпрос за много специфична контузия. Като седя нормално и се движа не боли. Боли при дясно кроше, десен ъперкът. Пробвахме да правя спаринг с лявата, но не се получи. Продължавам да съм в залата, ще правя общофизическа подготовка. Контузията не е за операция, просто й трябва време. Периодът на лечение ще отнеме четири седмици", обясни Кобрата.

“Не съм се уплашил! Аз исках този мач и се стремях към него! И пак казвам, че такъв мач ще има! Ще се подготвя много добре и да го победя!”, заяви Пулев.

"И трима като Джошуа да са в ринга, аз пак ще изляза, ако е за парите, даже и с контузия. При мен е по-важна победата, а не олимпийския принцип. Исках да спечеля световната титла, а не само да спечеля пари", добави Пулев.

"Това не е нещо, което е прогнозирано да се случи тази травма. Смятам, че така създалата се ситуация всеки може да си направи неговите изводи. Всеки може да си преценява и да си ръководи собствения живот и собствения стил. Така съм преценил, не казвам, че някой трябва да ме следва и копира. Всеки си има свой стил. Мои съотборници ме съветваха да изляза и да се бия, ако ще и с едно око. Те се бият основно за пари, а при мен по-важното в случая е световната титла. Не знам дали повечето хора и критици си дават сметка, че става дума за наистина много пари. Пари, които и аз не съм изкарвал и не съм сънувал. От друга страна е правилно да казват, че трябва да се кача на ринга. Моята идеология не е такава. Става дума за много пари, които много хора изобщо не могат да изкарат през целия си живот", заяви българинът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България