Кобрата няма да бави Кингпин

Кубрат Пулев няма да поема излишни рискове в мача си с Кевин Джонсън-Кингпин. Боят е главният от галата на „Зауерланд“ в петък в „Арена Армеец“, а Пулев е наясно, че публиката ще чака шоу от него. Той обаче не пое ангажимент да направи срещата атрактивна, ако с това може да застраши победата си.

„Очаквам пълна зала, очаквам да стане пак грандиозно шоу, но се надявам да не им е чак толкова интересно на зрителите - призна Кобрата. - Не искам на ринга да има драми, а да победя безапелационно. Не мога да гоня интереса на публиката и да играя повече рундове, отколкото е необходимо. Това е бокс и е опасно, не мога нарочно да бавя победата си.“

Интерконтиненталният шампион на Международната боксова федерация (IBF) освен своя пояс ще брани и статута си на задължителен претендент за световната титла на Антъни Джошуа (Великобритания). Пулев очаква съперника му да окаже по-сериозна съпротива от предишния американец, когото срещна - Самюъл Питър, издържал едва 3 рунда на ринга в София през декември.

„Кевин Джонсън е добър и опитен боксьор, винаги може да поднесе изненада - смята българинът. - Затова аз се качвам на ринга с готовност за 12 рунда. Питър не беше подготвен и затова изкара само три рунда, но не беше никак удобен.“

Кобрата все още се готви в Берлин, а у нас пристига утре в обедните часове. Малко по-късно в София ще кацне и Джонсън.

Братът на Кубрат - Тервел, пък вече научи името на съперника си за галата, където ще се бие в един от подгряващите мачове. Бронзовият медалист от Лондон 2012 ще се изправи срещу 33-годишния французин Мустафа Хамиче, който има 4 победи и 2 загуби на профиринга.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт