Кобрата получи втори отказ за мач в София

Кубрат Пулев получи втори отказ за бой в София. Новината застигна българина докато е на тренировъчен лагер в Майорка заедно с треньора си Ули Вегнер. А визита в испанския курорт направи и Вилфред Зауерланд, собственик и промоутър на немската компания „Зауерланд“, притежаваща правата на Кобрата.

Така американецът Джарел Милър, с прякор Голямото бебе, стана вторият елитен боксьор в тежка категория, отказал битка с Кубрат.

„Опитахме се да направим мача в САЩ или на неутрален терен, но не стигнахме до споразумение - коментира Дмитрий Салита, мениджър на Милър. - Джарел винаги е искал да се бие с най-добрите и го е демонстрирал. Пулев е много класен, обмисляхме мач с него, но мястото не ни хареса.“

Американецът не познаваше загуба от 22 двубоя, а евентуалната битка трябваше да е на 1 септември. Преди това мач с българина отказа и британецът Дилиън Уайт, чийто мениджър е Еди Хърн, който промотира също шампиона на IBF Антъни Джошуа.

Според ранглистата британецът Хюи Фюри би могъл да е следващ съперник на Кобрата. Братовчедът на Тайсън Фюри е с 21 победи и 1 загуба. Ако двамата не се договорят за мач предстои нов търг. Победителят ще стане официален претендент за титлата на Джошуа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт