Кобрата притиска Джошуа за мач

Кубрат Пулев и щабът му подадоха протест в Международната боксова федерация (IBF) срещу намеренията на Антъни Джошуа да отложи мача с българина, информират украинските медии. Приоритет на британеца е реваншът с Владимир Кличко. От два дни шампионът е подновил тренировки и не демонстрира никакви признаци на умора. „Още съм гладен!“, гласи надписът на видеоклип, заснел усилените занимания на Антъни.

Преди това екипът на Джошуа отправи молба до IBF за отлагане на срещата с Кобрата. Все още официално становище няма. Но новият крал на бокса се надява да получи разрешение да се бие с Владимир преди мача със задължителния претендент Пулев.

Искаме нов бой с Кличко! - вече открито говори за мач реванш и Еди Хърн, мениджър на Джошуа. - Това ще бъде обсъдено през следващите седмици.“

Джошуа победи Кличко с технически нокаут на „Уембли“ на 28 април и от 19 срещи не познава поражение. Този успех пък му осигури 3 световни титли в различни версии на тежка категория.

Ако все пак британецът оваканти пояса, Пулев ще се бие със следващия в ранглистата или със съперник, определен определен чрез претендентски турнир.

Самият Владимир преди дни финтира медиите в Украйна и отказа да отиде в телевизионно предаване, за да обяви намеренията си. Според близки до щаба му Кличко също вече е готов за реванш.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт