Кобрата се размина с леки наказания

Кубрат Пулев може да бъде доволен от решенията на спортната комисия в Калифорния по повод оплакването на репортерката Дженифър Равало и румънския му съперник Богдан Дину. Органът отсъди и в двата случая още след първото изслушване, въпреки че имаше на разположение 48 дни, за да ги разглежда.

Куриозно комисията явно счете за по-сериозно провинение прословутата целувка с Равало, известна и като Джени Суши. Наложеното наказание е отнемане на боксовия лиценз за 6 месеца и глоба от 2500 долара. Санкцията на практика важи за цялата територия на САЩ, също за Канада и части от Мексико. Освен това Пулев се задължава да кандидатства за нов лиценз отново в Калифорния, когато изтече срокът. Така Кобрата не може да се бие в Северна Америка поне до 22 юли 2019-а, когато ще се яви на ново изслушване. Без евентуална амнистия наказанието изтича на 23 септември.

Силиконовата брюнетка се яви на заседанието с адвокатката си Глория Олред, която е сред големите имена в бранша. А до Кубрат беше американският му мениджър Боб Аръм, който долетя от Северна Ирландия, където имаше ангажимент.

„Всичко мина перфектно – обяви Пулев. - Имаше сълзи, Джени Суши се разплака, може би искаше да го направи по-драматично. Предстои и друго изслушване, тогава ще се разбере дали наказанието ще продължи.“

Боксьорът се задължава и да премине обучителен курс на тема сексуално насилие, което може да доведе до намаляване на наказанието. Но при нови прояви от същия характер Пулев ще загуби лиценза си завинаги.

„Това е част от пътя към моята цел, а тя е да стана световен шампион в тежка категория – добави Кобрата. - Беше интересно, осъзнах си грешката. Не знам дали тя ми вярва, или не, но аз не мога да ѝ се извинявам постоянно. Все пак си имам своето достойнство и на колене няма да падам. Нито ще им целувам ръцете, аз ръце не целувам. Аз съм си аз, приемам си грешката, но в крайна сметка нито съм извършил убийство, нито съм направил нещо подсъдимо.“

Комисията потвърди и победата с нокаут над Богдан Дину. След мача румънецът подаде жалба като се оправда, че Пулев го свалил на пода с непозволени удари в тила. Комисията обаче прецени, че ударите на българина не са му нанесли толкова тежка травма, че да не може да продължи мача. Самият Дину явно не се е надявал кой знае колко на положителен изход от казуса, тъй като ден преди това предложи реванш в София.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт