Кобрата взе скалпа на Самюел Питър

Най-добрият ни боксьор при професионалистите Кубрат Пулев победи бившия световен шампион Самюел Питър след като нигериецът се отказа в четвъртия рунд.

Победителят от битката  си тръгна с интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация, но и с възможността да бъде официален претендент за пояса на друга организация – Международната боксова федерация. Пулев в момента е номер 2 в ранглистата. Почти сигурно е, че българинът ще се изкачи с една позиция и ще получи шанса да предизвика шампиона.

Пулев излезе на ринга в ямурлук под звука на живо изпълнение на "Излел е Дельо хайдутин".

Първият рунд започна предпазливо и за двамата. Кубрат се разгърна към края с няколко прави леви и ъперкът.

Втората част зпаочна ударно за Питър. В последствие обаче, той се забави и се помъчи агресивно да налага Кобрата с удари. Това се оказа погрешна тактика и Пулев разкърви носа на нигерица с комбинации от крошета.

В третия рунд Питър изглеждаше отчаян и заочна да прави удари извън регламента - това беше освиркано .

Самюел Питър се отказа поради контузия и не успя дори да започне в четвъртия рунд.

"Правя всичко заради българите. Всичко е заради вас". Това бяха първите думи на Пулев. Кобрата заяви, че съперникът му е бил опитен и с много силни удари, но по-бавен от него. "Отказа се, може би защото усещаше, че ще бъде нокаутиран в следващите руднове", каза още той.

Новият интерконтинентален шампион с гордост заяди, че екипът му преговаря следващата галавечер да се проведе отново на българска земя.

Кобрата 20161203220811_img_0260-1

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт