Кобрата с уникален халат за боя с Фюри

Ю

Кубрат Пулев ще бъде с уникален халат при излизането на ринга утре вечер срещу Хюи Фюри в "Арена Армеец". Облеклото ще носи традиционни български шевици и бродерии, които носят символика да пазят своя притежател от злите сили. Одеждата е подарък на Кобрата от Христо Димитров, ръководител на ансамбъл „Българе“, а е изработен от Цветомир Петков, дизайнер от Троян.

„Винаги правя различни неща, както и сега – заяви Пулев пред Нова ТВ. - Халатът има голяма стойност...“

Организаторите очакват залата да се пука по шевовете. Продадени са над 8000 билета, като по традиция феновете се активизират в последния момент и не е невъзможно съоръжението да се напълни с 12 500 почитатели на бокса.

„Да играя поред родна публика ме мотивира много, но трябва да бъда и максимално концентриран – продължи Кобрата. - Това е най-голямата сила, която човек може да има. По-велико от това за мен лично няма. Някой ден може и да умра за българския народ!“

Победителят от този сблъсък ще стане официален претендент за титлата на Международната боксова федерация (IBF), която се държи от Антъни Джошуа (Великобритания).

На галавечерта ще има още 9 мача, като в единия от тях Тервел Пулев, брат на Кубрат, ще се бие срещу италианеца Леонардо Брусез за европейската титла в полутежка категория. Ще има и един 10-рундов мач при жените.

Снимка ЮЛИАН ТОДОРОВ

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт