Кобрата чака мач за титлата в София

Кубрат Пулев взриви препълнената „Арена Армеец“ с убедителна победа над Самюел Питър, известен със звучния прякор Нигерийския кошмар, в първия си профи мач пред родна публика. И вече мечтае за мач за световната титла именно в София. Българинът сега е интерконтинентален шампион на Световната боксова асоциация (WBA) и му предстои да предизвика носителя на пояса на Международната боксова федерация (IBF) Антъни Джошуа (Великобритания). Кале Зауерланд, мениджърът на Кобрата, призна, че е останал очарован от българската публика и съжалява, че едва сега е организирал първата си гала у нас.

„Може би си заслужаваше чакането, със сигурност ще се завърнем тук - заяви германският промоутър. - Това е първото голямо събитие тук, атмосферата е фантастична. Ние промотираме из целия свят - Англия, Германия, Скандинавия. Но феновете тук са невероятни и са готови дори да свалят покрива. На мен лично би ми се искало да видя Кубрат тук да се бие за световна титла.“

Пулев бе посрещнат с вулкан от емоция. В първия рунд той бе предпазлив, а Самюел Питър се хвърли в атаки. Кошмара обаче бе прекалено бавен, за да изненада българския исполин, и успя да го разтресе само веднъж. Левият прав на Кобрата „хапеше“ безпощадно, Питър пусна кръв и бързо се умори. Още в края на втория рунд той вече пухтеше тежко, но въпреки това продължи с усилията да докопа Пулев с някое от марковите си дълги крошета. Кобрата обаче "четеше" безпогрешно движенията му и наказваше отрано всяко движение. Опитът на Питър му подсказа, че няма шансове, и след края на третия рунд той прекрати боя. Така Кобрата спечели победа №24 на профи ринга и вече гледа към световната титла в тежка категория.

Главният мач бе черешката на тортата в шоуто, което се получи, въпреки че в началото на ринга не се случваше нищо кой знае колко впечатляващо. Пламена Димова нокаутира Ана Симеонова в третия рунд на първия мач, но женският бой дълго време остана най-интересното нещо на ринга за вечерта. Леон Бън (Германия) спечели с технически нокаут още в първия рунд срещу Гордан Глисич (Хърватия). Дойде ред на Тервел Пулев, а залата още не се беше напълнила докрай, тъй като повечето фенове явно не бяха очаквали толкова бързи развръзки в първите срещи. Все пак по-малкият от братята Пулеви бе посрещнат с оглушителни аплодисменти. Той се отблагодари на феновете със силна игра срещу Томислав Рудан, който издържа по чудо на краката си във втория рунд, но в третия рухна.

Последва още един експресен бой - Тим Робин Лихауг (Норвегия) спечели с тенически нокаут в първия рунд срещу Герго Хорват (Унгария). Младата звезда на „Зауерланд“ Ото Валин (Швеция) спечели по точки, но бразилецът Рафаел Зумбано Лав грабна сърцата на публиката с невероятната съпротива и феновете заскандираха "Роки, Роки".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт