Ковчежникът на Пловдив се пенсионира след 47 години служба в общината

Ковчежникът на общинската хазна в Пловдив Наталия Делчева излиза от 1 март в пенсия след 47 години служба в градската управа под тепетата. Главният финансист на Пловдив е работила досега заедно с 11 кмета на града, а сегашният Иван Тотев вече е избрал и заместник на Наталия Делчева - това е началникът на отдел "Бюджет и финансов анализ" Виктория Чавдарова, която е с 15-годишен стаж в общината.

"Такива хора като Наталия Делчева заслужават уважение и да бъдат изпратени с почести. Тази жена е работила за Община Пловдив и жителите на града от 1970 г. насам и заслужава най-малкото скромно тържество за пенсионирането си. А защо след време в Пловдив да няма и улица "Наталия Делчева", предложи кметът Иван Тотев. Повод за шегата му бе току-що издаденият справочник на улиците и площадите в Пловдив, за който общината е дала 9 000 лева. Полезната книга бе представена от директора на Историческия музей Стефан Шивачев.

Справочникът, с какъвто сред градовете у нас може да се похвали само Пловдив, струва 6 лева и може да бъде купен в двата туристически центъра. Тиражът му е 2000 бройки, но при интерес и изчерпване може да бъде допечатан.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони