Когато “зелените” правят кочина

Защо е позволено „еколозите” да летуват на „Корал”, щом го затрупват с боклук

Очевидно става дума за поредния двоен стандарт

Снимка на младежи и деца, играещи хоро в езерото „Близнака” в Национален парк „Рила”, предизвика огромно възмущение в социалните мрежи. Темата толкова много впечатли колегите от телевизиите, че в понеделник тя бе основна в сутрешните блокове.

Кой е виновен? Защо е виновен? Каква ще е санкцията за организатора на хорото? Ама защо Дирекцията на НП „Рила” не е спряла с всички средства жестоките нарушители? Такива въпроси се лееха от телевизионния екран и във фейсбук.

Разбира се, новината тръгна в социалната мрежа от активисти на добре познатите „зелени” организации.

Заради хорото те искат сметка от всички – от официалните власти, от нарушителите, дори от тези, които обясняват, че белята не е чак толкова голяма – да, има престъпване на наредбите и от екоминистерството веднага обявиха, че ще има голяма глоба.

Но това не спря „зелените” – стигна се дотам, че дори директно си поискаха спиране на лифта до рилските езера. Причината - не трябвало да има много хора в района, защото съсипвали природата. Най-накрая ще го добутат и до искане за оставка на правителството заради хорото в „Близнака”.

В същото време „еколозите” ходят всяко лято на черноморския плаж „Корал” – паркират автомобили и каравани върху пясъка и защитените дюни и ги унищожават. Изхвърлят и купища боклук на места, където сметосъбиращите камиони не могат да стигнат. И изкарват цяло лято безплатно в собствената си кочина. Но какво пък, нали не се плаща. Нищо, че сами искат „Корал” да стане защитена територия. Но тогава край на кочините им. Няма да стъпят там, ако се ползва логиката им за Рила, че „човекът пречи на природата”.

Очевидно става дума за поредния двоен стандарт на „зелените” – когато те освинват природата, всичко е наред. Но дръзне ли някой друг да направи една стотна от тяхната кочина, вият до небето.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари