Когато петелът подгони кокошката

Некои размисли за идеята на вегани и екоактивисти за отделни „спални“ в курниците

„Екоактивистите на запад са подели инициатива за разделяне на петлите от кокошките, защото петлите изнасилвали кокошките без те (кокошките) да са дали съгласието си за полов акт. И това е тема на сериозна дискусия. Знам, че след година-две, някоя платформа в България, усукала се около няколко чужди НПО-та, внезапно ще се загрижи за правата на бг кокошките.“

Тази новина за еко-веганската загриженост за съжителството в курниците бе съобщена от британския всекидневник „Дейли мейл“. Британците са особени хора и чувството им за хумор също е особено, изтънчено. Затова ми се струва, че и повдигнатата тема би следвало да се коментира с хумористичен апломб. С вицове, които казват много повече от всяка наукообразна теория, претендираща за академично ниво.

Знаете ли какво изрича британката след първата брачна нощ: „Милорд, вече разрешихме въпроса с потомството, затова да не повтаряме повече тези смешни движения“. Вероятно тези движения са смешни и за кокошките на Острова, щом за техния секс са се загрижили тамошните екоактивисти. А французойката след първата брачна нощ пита: „Добра ли бях в леглото, шери?“ Въпрос задава и рускинята:“ Ты живой, Вася“. А българката възкликва сутринта: „Де да ти беше толкова голяма и заплатата“. Проекцията и тълкуването на проблема на пернатите, разбунил духовете на Острова, върху човешка общност, особено ако е нашенска, българска е възможно. Дори е наложително. И задължително. Какво казваме често ние, българите, на равнище битово общуване: „Остави я тая кокошка“. Или: „Мани я тая, виж каква е кокошка“. Прав ли съм? Прав съм. Всеки от вас е изричал фразата. А под кокошка е имал предвид жена.

Някъде бях чел, че анекдотите са еманация на всяка народопсихология. Еманация в шаржов стил, но абсолютно вярна и безпогрешна. Затова продължаваме напред в същия дух. Вие чули ли сте виц, в който българинът да не е полов атлет? Аз не съм. Та според горния виц нашенката иска мъжът u да е с голям инструмент и голяма заплата. Казват, че мечтата на жената за съвременния мъж е да е умен като професор, да е богат като Бил Гейтс и да чука... като водопроводчик. Ех, мечти, мечти. За това си мечтае и истинската кокошка от курника. А едни други вицове тълкуват, че когато петелът подгони кокошката, тя си мисли „ дали не бягам много бързо и не е ли време да се спъна“. А пък другите кокошки, които я гледат, си думат на ум: „Гледай я курвата, може да бяга по-бързо, ама не иска“.

Няма кой да ни каже дали е такава реакцията на действителната кокошка, пък и как да вземеш интервю от нея. Но ако изходим пак от презумпцията, че всеки анекдот е огледално отражение на земните ни дни, ще разберем, че британските активисти не разбират кокошата душа. И затова не са прави.

А как стои въпросът с човешката, в частност женската душа. „Дали дават или отказват, няма никакво значение, жените винаги са щастливи, че им искат“. Умно го казах, нали! А мисълта е умна, защото не е моя, а на Сократ. Ще опровергаете ли този гениален мислител от древността? А моят старшина от казармата почти сократовски, в почивката по време на учение, когато си говорихме за жени, а за какво друго, се почесваше мъдро по тила и изричаше: „На жените много им се иска да им искат“.

Струва ми се, че жена, която не е обект на мъжки похотливи погледи, трябва да е нещастна. Това е логиката на живота, зовът за продължение на човешкия род. Нали Бог е създал жената, за да ни има на земята. А как да стане това без нейния сексуален магнетизъм. Няма нищо лош в това да пожелаеш дама, изглеждаща красиво секси. А как се чувства тази, която не я желаят? Седят пред входа две престарели стари моми одумват всяка, която влиза или излиза. В това време се появява красивата комшийка Димова. Едната присвила очи и завистливо прошушнала на другата: „Глей я Димова, ма! Върви u в живота- има си мъж, хвана си и любовник, а миналата седмица взеха, че я изнасилиха“.

Точно 27 г. служих в армията. Все сред мъже - беше мъчително. След като се уволних, така се случи, че работя предимно в дамски колективи. Преди време имах жена за началник. Нали знаете, народният фолклор твърди, че най-страшната болест за една жена е недо... Тя страдаше от това. И беше ужасно да се работи. Не за мен - за колежките. Плакали са пред мен. Веднъж една дойде и ме помоли: „Гена, дай да съберем по 10 лв. от всеки в отдела и да платим на някой да я изчука. Или пък вземи ти парите и свърши тая работа“. Погледнах я ядосано и u отговорих: „Толкова много не мога да изпия“.

Мъжът е създаден да не е сам. Жената също. Тя е най-прекрасното творение на природата. Любимата ми мисъл е „не удряйте жената, дори и с цвете“ на великия Хайне. Мили хора, повярвайте - мястото на жената е в спалнята до мъжа. Само тогава, когато се съединят + с - прехвърча искрата и от волтовата дъга на любовта се раждаме аз, ти, всички ние. Друг вариант не съществува, за да ни има на белия свят. От помирисване на маргаритка не се забременява.

Така е и с истинските кокошки- мястото им е в курника до петела. Съветвам екоактивистите да дойдат в едно наше село и да видят, че петелът, българският, като подгони някоя кокошка, винаги я настига. И никоя досега не му се е изплъзнала. Странно, но ако е искала, е можела да му избяга.

 

Символ е на късмет и пари

Петелът като символ може да играе няколко роли. Да бъде отговорен за слава и популярност, или да е част от защитата на брачната връзка. Петелът във Фън Шуй е много благодатен. Символ е на късмет и много пари. Позлатена статуетка на петел може да донесе богатство. Обикновено такава статуетка е предназначена за подарък на хора, чиито желания са свързани с големи суми пари. Затова не го пъдете от курника.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари