Кого обслужва Тома Белев, саботирайки оградата по турската граница?

В момента в местността Узунбуджак има стара ограда от времето на социализма, която е в плачевно състояние.

Лесовъдът Тома Белев е пратил писмо до областния управител на Бургас с ултиматум да спре изграждането на оградата по българо-турската граница, тъй като тя преминавала през резервата “Узунбуджак”.

Според “зеления” политик България трябва да свали и слабата си защита срещу 5-те милиона преселници в Турция, заплашващи да преминат през държавата ни във всеки един момент.

“Труд” неведнъж е описвал рекетьорските схеми на коалицията “За да остане природа в България” и кампаниите им за всяване на страх в държавната администрация и изпълнителната власт. Но безумието да отворим границата си с Турция под предлог опазването на десет храста в “Узунбуджак” надминава границата на дори най-екстремните екобезумства.

В същото време редица факти и документи сочат, че играта с границата съвсем не е безобидна и още по-малко екологична. Зад нея прозират опасни зависимости и подплатени с много пари.

Преди седмица бяха публикувани над 2000 хакнати имейла на организациите около Джордж Сорос и неговото семейство.

Повечето от разкритията не бяха нищо ново - фондациите на Сорос са отделяли и продължават да отделят десетки милиони долари, за да оказват влияние върху политическия и демократичен изборен процес на европейските държави. Бяха открити и директни имейли от Сорос към бившия външен министър (и сегашен кандидат за президент) на САЩ Хилъри Клинтън, в които милиардерът дава съвети как да бъдат използвани и манипулирани мащабните протести в съседна Албания (дежавю с българските).

Но най-шокиращо от всичко беше описана черно на бяло PR кампания срещу противниците на радикалния ислям и “Ислямска държава”. Тоест вече разполагаме с неопровержими доказателства, че мрежата организации на Сорос се е борила за навлизане на радикалния ислям в САЩ и Европа.

През 2004 г. именно една от тези организации навлиза в България - CEE Trust. Един от първите три проекта в България е на стойност $150 000 (по тогавашни цени) и е насочен именно към организация на Тома Белев - “Зелени Балкани”. С парите лесовъдът е трябвало да организира мрежа от неправителствени организации за лобизъм и натиск в пограничните райони в България, включително по българо-турската граница.

Усвояването на пари от фондовете на американския милиардер не спира дотук. Три години по-късно Белев печели още $44 000 през Асоциацията на парковете в България (същото НПО, от чията управа той беше отстранен неотдавна от съда поради нелегитимност). Формално асоциацията трябвало да информира гражданите колко е важно да се опазват защитените зони. Реално надали някой може някога да установи за какво са отишли тези пари със сигурност.

Няколко години по-късно Белев прибира още $35 000 през “Сдружение за изследователски практики”. Срещу сумата той трябвало да осъществява граждански мониторинг на законодателството. Като как с образование за лесовъд се осъществява този мониторинг, остава загадка и до днес.

През 2009 г. жената на Тома Белев усвоява през ВВФ Дунавско-Карпатска програма $25 000 за организиране на широкомащабно гражданско движение в България срещу климатичните промени.

Други непреки връзки на Белев с фондовете за проислямистки и проимигрантски лобизъм вероятно преминават през НПО-та на негови роднини и приятели, където той вероятно е бил експерт или участник по проекти. Например центърът “Червената къща”, в чиито събития лесовъдът е редовен участник, е усвоил близо $100 000 от CEE Trust за промотиране на гражданско участие и дебати. Или пък Национално движение “Приятели на Земята”, което е получило $31 600 за организиране на редица дебати, част от които е бил и Тома Белев (на обучение във Варна).През 2011 г. съпартиецът и близък приятел на Белев - Петко Ковачев, се урежда със $70 000 грант от Cee Trust за граждански мониторинг над използването на европейските пари в България.

Ако теглим чертата, Тома Белев и кръгът около него са получили близо 1 милион лева за около 10 години от мрежата организации на Джордж Сорос. Същият Сорос, който днес вече доказано и открито работи в полза на навлизането на радикалния ислям в Европа и САЩ.

Е, толкова ли е изненадващо тогава, че същият Тома Белев активно саботира завършването на оградата по българо-турската граница - единствената пречка пред навлизането на милиони преселници в страната ни?

Май тази антидържавна дейност ще изненада единствено някои представители на българската изпълнителна власт. Които въпреки всички неопровержими доказателства за вредната дейност на екорекетьорите продължават да им клякат за всичко.

Българските държавници трябва добре да си спомнят кой е гласувал за тях и в чий интерес са се клели да служат. Със сигурност не и в интереса на проислямистки американски милиардери или мюсюлманските халифати от Близкия изток.

А що се отнася до резервата “Узунбуджак”, там надали ще остане жива трънка или катерица, когато през него преминат милиони преселници.

Б. р. - В десетки свои разследвания “Труд” показа, че организациите около Тома Белев, влизащи в коалицията “За да остане природа в България”, извършват и дейност, която компрометира българските предприемачи и в редица случаи засяга националната сигурност на страната. Последното действие на Белев срещу граничната ограда потвърждава безспорно този факт. Вече на всички е ясно, че специалните служби и основно ДАНС трябва да обърнат сериозно внимание на групичката “екологични” организации, които доказано и очевидно заплашват сигурността на държавата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България