Кои са най-интелигентните холивудски звезди

В света на Холивуд има звездни личности, които определено могат да бъдат поставени в категорията "умни". Те са известни като "секссимволи" или "лоши момчета и момичета", но имат и впечатляващо високо IQ.

Натали Портман с две научни публикации

48-1Звездата от „Черният лебед“ е завършила бакалавърска степен в Харвард и се явява като първата възпитаничка на университета, която е печелила „Оскар“ за най-добра актриса. Тъй като вече е твърде известна покрай участието си като тийнейджърка в „Леон“, Натали се записва в престижното учебно заведение с рожденото си фамилно име Хершлаг. Освен това, чаровницата посещава и Еврейския университет в Йерусалим.

Известно е, че Натали Портман има еврейска кръв, говори 6 езика и два пъти нейни публикации са намерили място в уважавани научни журнали.

Докато се опитва да вземе бакалавърска степен по психология, Натали Портман се появява във филмите от поредицата „Междузвездни войни“, където нейна героиня е Падме Амидала. След като завършва Харвард през 2003 г., получава малка роля в отличения с "Оскар" филм „Студена планина“. През 2004 г. Натали Портман има главна роля във филма „Гардън Стейт“ и през същата година е отличена със "Златен глобус" за поддържаща женска роля за участието си във филма „Отблизо“. За същата роля тя е номинирана за награда "Оскар" за най-добра поддържаща женска роля.

Синди Крауфорд замалко да стане химичка

48-2Синди е пример за бляскавия пробив на едно амбициозното американско момиче от малко градче, което успява да се издигне в живота. Красавицата завършва гимназия като отличник на випуска. Подписва първия си моделски договор през 1984 година. Първоначално използва спечелените пари като добавка към стипендията си за изучаване на инженерна химия в престижен университет. За съжаление се налага да изостави учението покрай звездната си кариера, но фактът за нейната интелигентност е безспорен.

След като работи за фотографа Виктор Скребнески в Чикаго, Синди се мести в Манхатън през 1986 г. и подписва договор с модна агенция “Elite New York”.

Куентин Тарантино е умен като Стивън Хокинг

48-3IQ-то на Тарантино е 160.Това е много висока стойност – колкото е и IQ-то на прочутия физик Стивън Хокинг. Като малък Куентин показва интересни творчески заложби, като пише тъжни истории. Природно интелигентният Тарантино обаче никак не харесва училището. Интересно му е единствено в часовете по история, „защото бяха нещо като филми“. След като завършва гимназия, той започва работа като разпоредител в кино с порно филми. Освен това тръгва на курсове по актьорско майсторство. По-късно работи във Video Archives, а в този период пише сценариите за "Истински романс" и "Родени убийци" и създава някои от най-култовите киноленти за нашето време.

Шарън Стоун печели стипендия на 15

48-4Нейното IQ също е много високо - 154. Когато е едва на 15, бъдещият световен секссимвол печели стипендия за изучаване на творческо писане и изящни изкуства в реномиран американски университет. В своята автобиография Шарън описва себе си от онези години като „грозното патенце зубърче“.

Стоун печели титлата Мис Крауфорд Каунти (Miss Crawford County) и участва в конкурса за Мис Пенсилвания. Един от съдиите я харесва и съветва да напусне училище и да се премести в Ню Йорк, за да работи като манекенка. През 1977 г. Стоун се мести при леля си в Ню Джърси. Четири дни след пристигането си там тя подписва договор с модна агенция "Форд" в Ню Йорк.

Става световноизвестна като актриса с филма на Пол Верховен „Първичен инстинкт“.

Мат Деймън учил в Харвард

48-5Именно по време на обучението си там, изпълнявайки задача за курс по писане на сценарии, му хрумва идеята за „Добрият Уил Хънтинг“. По-късно Мат довършва и реализира гениалния си проект с помощта на приятеля си от детството Бен Афлек.

Деймън напуска университета преди да завърши, но въпреки това е награден с престижния медал на Харвард за работа в сферата на изкуствата.

Мат Деймън е носител заедно със своя приятел Бен Афлек на "Златен глобус" и "Оскар" за най-добър оригинален сценарий за филма "Добрият Уил Хънтинг".

Женен е за Лусиана Баросо, с която имат три дъщери.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица