Коктейл „Молотов” за адвокатката на Ценко Чоков

Неизвестни атакуваха с коктейл „Молотов” вратата на дома на Цветелина Йотова в Бяла Слатина. Жената е адвокатка по имотните дела на скандалния кмет на Галиче Ценко Чоков. Случаят е от 7 октомври и бе скрит от МВР до днес, когато за него съобщи самата юристка.

Палежът на входната вратата с бутилка гориво е разпространен от години начин за отмъщение или предупреждение във Врачанско. Нападението е било извършено в ден, в който Йотова не е била в града и научила от съседите.

Вчера от врачанската полиция казаха само, че за палежа няма задържани. Разпитани са били 10 души, петима от които - посочени от адвокатката.

„Получих заплахи от Веселин Попов-младши. Каза ми, че ще ме запали, докато спя, и затова аз от месеци не си стоя в жилището. Минавам само за да си взема дрехи. Спя при родителите ми", разказа Цветелина Йотова. Посоченият Веселин Попов е син на Веселин Попов-Лунгара, основен свидетел на прокуратурата срещу бандата на кмета Ценко Чоков, който е зад решетките от пролетта. Миналия четвъртък спецсъдът отново отхвърли молбата му да излезе под домашен арест или срещу парична гаранция.

Йотова добави, че миналата година Малкия Лунгар е живял на квартира със сина й във Варна и тя гледала на него като на свое дете. След събитията в Галиче обаче станали врагове и започнали заплахите.

 „Тази жена не съм я виждал от много време”, заяви Малкия Лунгар. За да се защити, той лансира версия, че палежът е заради сина на Йотова, който продавал наркотици - марихуана и пико. По думите му адвокатката участвала в кражби на земи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право