Коледен базар никне в центъра на Монтана

За поредна година месец преди новогодишните празници Община Монтана организира Коледен базар. В десет дървени къщички, изработени специално за изложението, местни производители и търговци, ще представят произведенията си и стоки, подходящи за подаръци и духа на Коледа, ще подредят традиционни лакомства, играчки, празнична украса и занаятчийски изделия.

Празничните павилиони вече са ангажирани, но и още търговци и производители искат да се включат в инициативата, затова площта на базара ще бъде увеличена, заявиха от местната управа. Маси и шатри, освен на площад „Жеравица”, ще могат да се разполагат и на алеята от центъра до Общинския младежки дом.

„Надяваме се така да осигурим повече разнообразие и празнично настроение на хората от града и района и техните гости за посрещането на Рождество Христово и Новата 2019 година. Освен това ще дадем възможност и на бизнеса да представи производствата си”, заяви зам. кметът на Монтана Станислав Станоев. Коледният базар ще работи в периода от 1 декември до 7 януари – Ивановден. Тарифата за наемна площ е одобрена от Общинския съвет.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България