Коледната трапеза ще ни излезе по-евтино тази година

С до 10% по-евтино ще ни струва празничната трапеза, ако заложим на месните продукти в нея, съветва председателят на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата Владимир Иванов.

По думите му няма съществена промяна в цените на основните хранителни продукти преди предстоящите празници. По-евтини спрямо миналата година са месото и млечните продукти, а поскъпване има само при някои зеленчуци и плодове.

„Месата, маслото, кашкавалите, сирената, млечните продукти и яйцата са на едни нива, които са най-ниски за последния шестгодишен период. При плодовете и зеленчуците наблюдавахме много интересни тенденции през годината. Имахме повишение на основни плодове и зеленчуци в разгара на лятото, когато се очакваха ниски стойности, след което имаше понижение през есента, но от началото на декември се наблюдава възходяща тенденция при някои от тях“, коментира пред "Фокус"председателят на комисията по стоковите борси и тържищата.

Владимир Иванов е категоричен, че пазарът е балансиран и конкурентен и няма място за спекулации с цените. По думите му се отчита тенденция на по-голямо търсене и съответно - предлагане на български продукти, които са с много добро качество.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България