Коледната украса на Търговище ще светне на 6 декември

Конкурс за най-оригинална външна украса и за частни домове

С нови орнаменти и гирлянди ще бъде обогатена коледната украса в Търговище. Общинската администрация задели средства за ремонт на познатите и закупуване на нови светещи елементи, които ще бъдат разположени в централната градска зона.

В ход е монтирането и на украсата по входните артерии на града, където се поставят светещи фигури. За първи път гирлянди ще греят и около детски площадки в жилищните квартали на Търговище. С поставянето им е ангажирано общинското предприятие „Флора”, което разнообрази използваните досега елементи. Всички те ще светнат на 6 декември-Никулден. По традиция тържеството за запалване светлините на елхата на площад „Свобода” ще бъде на 12 декември от 17 часа.

По повод предстоящите празници, Община Търговище ще организира конкурс за най-интересна, оригинална и разнообразна външна украса. Надпреварата ще бъде в две категории: за търговски обекти, включително заведения, както и за частни домове, които ще преобразят фасадите на сградите и прилежащите им пространства в коледна премяна.

Конкурсът ще стартира на 6 и ще приключи на 20 декември. В този период всички желаещи да участват трябва да изпратят снимки на външната украса на електронния адрес на общината: [email protected]. Снимките трябва да бъдат придружени с информация за имената, адреса и телефона на участника в конкурса. Наградният фонд е по 200 лева за победителите в двете категории, както и по 100 лева поощрителна награда за техните подгласници.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони