Коледна елха от книги благотворително „засажда” ателие „История и памет” към ВТУ

ВТУ

По повод наближаващия студентски празник, представителите на Ателие “История и памет” организират публична лекция, посветена на “Ролята на студентите в обществения живот”. Лектор и специален гост на събитието ще бъде проф. дин Милко Палангурски, който ще ни запознае отблизо с мястото на студентската общност в историята на нашето общество и значението ѝ като фактор за неговото развитие.

Отеква ли гласът на студентите в обществото или достига до него просто като далечен шепот? Желаещите да научат повече подробности може да заповядат на 6 декември 2017 г. от 16:00 ч. в зала 2 на Великотърновския университет “Св. св. Кирил и Методий”.

Обхванати и от коледния дух на наближаващите празници, членовете на Ателие “История и памет” ще “засадят корените” на тазгодишната Коледна елха от книги. Нейните “основи” ще бъдат положени днес от 14:00 ч. във фоайето пред Деканата на Историческия факултет във Великотърновския университет “Св. св. Кирил и Методий”. Благотворителната инициатива се провежда за трета поредна година, като тя ще продължи до 20 декември същия месец.

Всеки, който желае да се присъедини към нея, може да го направи като подари детски книги, пъзели, научна литература, учебни помагала или книжки за оцветяване. Всички те ще бъдат дарени на децата от Център за настаняване от семеен тип.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование