Коледният благотворителен бал на кмета на Велико Търново събра средства за две нови детски площадки

Обновяване на две детски площадки във Велико Търново ще започне със средствата, събрани по време на Коледния благотворителен бал на кмета Даниел Панов. Нови катерушки, люлки, пързалки и други съоръжения за игра съвсем скоро ще радват малчуганите в детските градини „Слънце“ и „Първи юни“. Това бе каузата на голямото благотворително събитие, събрало повече 340 гости. Представителите на бизнеса и обществениците отново се доказаха като съпричастни и солидарни с всяка инициатива, а каузата на бала бе напълно изпълнена.

Цялата набрана сума достигна 29 022 лева и бе отчетена пред нотариус. Част от тези средства са и 12 600 лева от Коледния благотворителен бал през 2015 г. Тогава каузата бе стартиране на кампания за ново виенско колело. Решено бе сумата да бъде вложена в двете детски площадки, тъй като инвестицията е за малчуганите във Велико Търново, а проектът за атракциона може да бъде финансиран от Европа. С допълнителната подкрепа на бизнеса ще бъдат осигурени и необходимите над сумата от 29 022 лева средства. Това ще позволи пълното обновяване на двете площадки.

Даниел Панов благодари на многобройните гости, отзовали се на благотворителната инициатива и дарили лични средства. Той изказа признателност на клубовете „Лайънс Царевец”, „Лайънс Велико Търново – Арбанаси”, „Св. Патриарх Евтимий”, „Зонта” и „Ротари”, които имаха много важна роля за организацията и провеждането на голямото събитие. Даниел Панов подчерта високата висока гражданска активност на бизнеса, голямата ролята на благодетелите за просперитета на Велико Търново и важната подкрепа, която оказват за проектите и каузите.

„Велико Търново е единственият град в Централна Северна България с позитивен прираст. Все повече млади хора избират да останат тук, да създадат семейства, да се реализират професионално, да развиват бизнес. Благодаря ви, че подкрепихте нашата инициатива – тя е насочена към децата, а именно те са бъдещето на Велико Търново. С вашата подкрепа и с реализацията на проектите ни за образователна инфраструктура, съвсем скоро всички детски градини ще имат нови детски площадки и дворове за пример“.

„Благодаря ви, че сме заедно и че сме единни, за да бъде Велико Търново все по-добър град за живеене, образование, кариера, бизнес, туризъм. Това наистина се случва. Заедно успяваме и заедно водим Старата столица напред“, обърна се Даниел Панов към гостите. Той пожела на всички присъстващи да щастливи коледни и новогодишни празници.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони