"Колекционер" на присъди влиза за 14-и път в затвора, този път за кражба на метални тръби

66-годишният "колекционер" на присъди Димитър Димитров е на път да влезе за 14-и път в затвора, след като Районна прокуратура-Пловдив внесе във вторник в съда обвинителен акт срещу него за кражба.

Обвиняемият е осъждан 13 пъти, а повечето от присъдите са за престъпления срещу собствеността, каквато ще е и 14-ата му. Тя ще е за опит за кражба от новострояща се сграда на метални тръби, които Димитър Димитров имал намерение да предаде на вторични суровини и да изкара някой и друв лев.

Посегателството било извършено около 9 часа сутринта на 25 април 2015 г., като рецидивистът прескочил оградата, влязал в двора на строежа и започнал да изнася тръбите. Докато обикалял територията на строежа, се задействала охранителната система и веднага на място пристигнали служители на фирмата. Пред тях обвиняемият обяснил, че по указание на бригадир на име "Кольо" трябвало да изнесе тръбите от обекта, след което той щял да дойде да ги откара с камион.

След малко Димитър Димитров признал, че сам е изнесъл тръбите с намерение да ги открадне и предаде на вторични суровини. Охранителите се обадили в полицията и обвиняемият бил задържан. Разпитан в хода на досъдебното производство, Димитър Димитров се е признал за виновен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони