Колумбийска актриса реши да се посвети на юдаизма

Марица Родригес от "Бедната Силвана" се оттегля от теленовелите

Марица Родригес Гомес е колумбийска актриса и модел, родена на 1 септември 1975 г. в Баранкиля, Колумбия. Тя е известна с ролите си в теленовели като „Любов в пустинята“, „Непокорен ангел“, „Жестока любов” и други. Освен актриса и модел, тя е и бизнес дама като се занимава с управлението на собствена линия за козметични продукти. Била е Мис Колумбия 1993. В момента българските зрители я гледат в поредицата „Бедната Силвана”.

Родригес има двама братя и една сестра и говори добре както испански така и английски език. Омъжена е от юни 2005 г. за Джошуа Минц, който е заместник-председател на Телемундо. Живее и работи в Маями, Флорида.

През 2018 г. Марица решава да промени името си на Сара Минц, след като потвърждава, че ще посвети остатъка от живота си на религията на юдаизма. Също така потвърждава оттеглянето си от теленовелите и всеки проект, в който има физически контакт с други мъже или където трябва е полугола.

Като дете Родригес се радва на простите неща. По онова време, като изгрява слънцето в квартала й Сан Хосе, малката червенокоска излиза, за да играе с приятелите си, а вечер гледат звездите на небето. Началото на артистичната й кариера и всичко, свързано с това да бъде пред обектива, започва с моделството. Работи като рекламно лице, модел, участва във видео клипове и така, докато един човек не я завежда в телевизията, за да бъде водещ. След това започва като актриса статист, без реплики, постепенно получава второстепенни роли и накрая идват лошите героини и главните роли. Всичко започва през 1993.

От 2000г. актрисата се мести в САЩ, първоначално временно, но през 2013 се установява окончателно. Желанието, което я подтиква да търси други пътища, е породено от големите й мечти. „Чувствах, че има продукции извън страната ми, но не виждах колумбийци в тези продукции. Отговорът беше да рискувам и да не се страхувам, да си казвам: „ще успея, появи се шансът”. Впуснах се и това означаваше да оставя настрана името на протагонистката Марица Родригес, каквато бях в Колумбия, и да приема други роли, защото съм актриса, която иска да расте и да лети. Първата ми роля бе второстепенна, започнах да се изкачвам, започнаха да ме познават и всичко това се дължи на характера ми, на личността ми, да се приобщавам, очевидно и на професионализма ми. Но е комбинация от всичко и това ми е помогнало”, разказва актрисата.

Съпругът й Джошуа Минц е мексиканец. Запознава ги приятелка на Марица. И двамата са очаровани един от друг. Когато се опознават, поддържат граници, защото тя е актриса, той продуцент, искат да избегнат лоши интерпретации. „Правих се на трудна, докато не ме помоли да му стана годеница и аз му отговорих: „Нека си помисля". Мислих кратко и му казах да. Исках някого, с когото да построя щастлив свят и да разчитам на този човек в добро и лошо. Той беше на същото мнение”, спомня си Родригес.

Двамата са заедно повече от 10 години и се радват на щастлив и пълноценен брак. Имат две момчета близнаци. „Да бъда майка на близнаци не е трудно. Първият ми съвет към всички майки е да не си мислят, че е трудно. Защото ако го мислиш, наистина става трудно", споделя актрисата. Тя казва също, че не се кара на децата си, не реагира с ярост и гняв, а разрешава всички проблеми с любов. „Много е важно каква енергия излъчваш. Ако излъчваш любов и спокойствие, децата го усещат и ти отвръщат със същото. Никога не съм искала деца от конкретен пол - момиченце или момченце. Това да не е концерт по желание: Искам ягодов сладолед, вместо ванилов? За мен децата не са просто каприз”, разкрива Марица.

Актрисата има и собствен блог, където споделя опита си с възпитанието и отглеждането на децата. Като цяло Родригес е доста активна в социалните мрежи. Чете всички съобщения и когато може, отговаря. „Последователите са част от работата ми и това е интересно взаимоотношение, защото познават не само професионалната ми страна, но и лични ми неща”.

В мелодрамите, в които участва, актрисата харесва конфликта и страстта, трагедията и болката, напрегнатостта и контрастите. На въпрос дали предпочита добрата или лошата в историята, Марица отговаря : „Когато човек прави, каквото му харесва, няма значение каква роля изпълнява. На мен ми харесва да играя. Все още има роли, които ме изненадват, забавляват ме. След толкова лоши, като знаеш, че ще играеш добра, ти се струва, че за първи път ще си добра и това ми харесва. Първият път, когато ми предложиха да играя лошата, ми се стори трудно, защото не се виждах в този образ, но така израствам като актриса, научавам, че мога да правя различни персонажи”.

Заедно с братята си близнаци Нелсон и Рамиро, актрисата има училище и агенция за модели в Богота и училище за актьорско майсторство. Организират фешън седмицата в Баранкия и участват и в Маями в колумбийската фешън мода. Марица има и своя марка парфюм „Единствена”, линията е за мъже, жени и унисекс.

Актрисата обожава скъпите обувки и открито признава, че не знае колко чифта има, но които не ползва, ги подарява. Описва себе си като весела, работлива и креативна. Тайната за красота й е дълъг и спокоен сън. „Най-важното е да нямаш горчивина в сърцето, това те състарява бързо”, допълва Марица.

Мечтае да бъде учител, да дава уроци по актьорство, да напише книга,д а води предавания по телевизията. Иска да се развива не само като актрисата, но и като човека, да стане влиятелна, но чрез човечност.

В свободното си време обича да чете, да се разхожда по плажа, да кара велосипеди, да се разхожда с яхта, да обикаля по магазините или да ходи на кино. Понякога излиза навън, но в повечето време тя готви, обикновени ястия като ориз или картофи с месо. Обожава да похапва суши. А когато Джошуа влезе в кухнята, се изявява с мексиканска храна. На всеки 15 дена се срещат с двете му деца от предишен брак, които са привързани към нея и я обожават. „Благодаря на Бог, че мога да се радвам на емоционална стабилност. С професия като моята, това не е никак лесно."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Сериали