Командваме с поглед колата в бъдещето

Концептът XMotion не разполага с бутони

Следващият Qashqai, следващият X-Trail или може би някой друг нов SUV модел се крие зад студията XMotion SUV, представена от Nissan на изложението в Детройт. Зрелищният концепт изглежда авангардно и футуристично, но вероятно показва някои стилистически елементи, които ще присъстват в бъдещите автомобили на японската марка.

Nissan Xmotion Concept (2018)

Дизайнерите са действали смело с размах при създаването на визията на студийния модел. Предницата е висока и внушителна, а на покрива се намира подвижна багажна кутия. Ярко се откроява характерната за марката V-образна радиаторна решетка и светлините във формата на буквата U. Късите надвеси и широките арки на големите 21-инчови колела придават атлетично излъчване на каросерията. Вратите се отварят в срещуположни посоки (като в Rolls-Royce), а между тях липсва обичайната В-колона. Така достъпът до пътническата кабина е максимално улеснен.

Nissan Xmotion Concept (2018)

Конфигурацията на местата е 4+2 с по две отделни седалки на три реда. Така автомобилът отговаря на предпочитанията на много американски семейства, тъй като дава възможност за настаняване на четирима възрастни и две деца. Интериорното оборудване ни пренася напред в бъдещето.

Nissan unveils Xmotion concept at 2018 North American International Auto Show

Надлъжно през купето минава конзола от светъл дървен материал, която разделя седалките. Това решение е твърде смело, но при създаването на концептуални автомобили конструкторите имат право на подобни фриволности.

Nissan Xmotion Concept (2018)

Кокпитът е изцяло лишен от бутони и превключватели. Виждаме малък правоъгълен волан и огромен дисплей по цялата широчина на таблото. Този голям монитор всъщност се състои от няколко по-малки екрана. Вместо вътрешно огледало е инсталиран друг дисплей. Общо седем дигитални монитора са разположени в интериора, включително един и върху голямата централна конзола. Управлението на системите се извършва с жестове, с поглед и с гласови команди.

Nissan unveils Xmotion concept at 2018 North American International Auto Show

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили