Командирът на последната подводница "Слава" оглави щаба на ВМС

Със заповед на военния министър Красимир Каракачанов последният и най-дългогодишен командир на последната българска подводница "Слава" капитан I ранг Камен Кукуров беше назначен за началник на щаба на ВМС.%d1%86%d0%b5%d1%80%d0%b5%d0%bc%d0%be%d0%bd%d0%b8%d1%8f

Издигането му в длъжност стана на официалната церемония в чест на 120-годишнината от създаването на щаба на ВМС, а заповедта на министъра му връчи командирът на бойния ни флот контраадмирал Митко Петев. В далечната 1899 г. е създаден щабът на ВМС като управление на ръководството на бойните сили по море. Вече 120 години в него се коват бъднините на бойния ни флот, каза в приветственото си слово контраадмирал Митко Петев. Той посочи, че хората в щаба не са отделени от войската, а всички са минали през командирски мостици, а и при постоянната ротация са се връщали обратно на тях като командири на дивизиони, за да приложат в реални условия теоретичните си концепции.

30 военнослужащи и цивилни, включително и музиканти под пагон от Представителния духов оркестър на ВМС бяха повишени в звание или длъжност, а част от тях наградени със сувенирен нож и книги.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България