Командоси щурмуват пробно прототипи на стената на Тръмп

Военни от специалните сили във Флорида и специални екипи на Американската митническа и гранична защита (USCBP) прекараха три седмици, опитвайки се да разрушат и преодолеят осем прототипа на стената, предложена от президента Доналд Тръмп да охранява границата с Мексико срещу мигранти.

На полигон в Сан Диего спецовете били въоръжени с винтоверти, триони, факли и други инструменти и средства за катерене. Техните опити показали, че внушителната височина на прототипите на стената би трябвало да спре пресичащите граничната линия, съобщава БГНЕС.

В доклад на USCBP за тестовете са изредени силните страни и недостатъците на всеки проект, но не определен победител сред осемте прототипа, макар че стоманените бариери, през които може да се вижда, и над които има бетон, са посочени като най-добър цялостен дизайн.

Докладът препоръчва комбиниране на елементи от всеки, в зависимост от терена.

Изпълнителите получиха между 300 000 - 500 000 долара за всеки прототип. Прототипите бяха построени миналата есен. Четири бяха бетонни и четири бяха направени от други материали. По-високите бариери несъмнено са по-ефективни, но дали разходите са оправдани ще бъде обсъдено. Добре обучените проверяващи са се опитвали да преодолеят прототипи с височина от 5 - 6 м. При изкачването нямат проблеми, но след това имат нужда от помощ. Командосите изразили опасения за безопасността, свързани със слизането от височина 10 м.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка