Коминочистач спечели шахматен турнир за пенсионери в Пловдив

Известният пловдивски коминочистач Христос Христосков спечели шахматния турнир в града под тепетата с участието на представители на всички местни клубове на пенсионера. Христос е горд представител на район „Западен” и получи плакет и купа от заместник-кмета по спорта, младежките дейности и социалната политика Георги Титюков. „Лаврите са за победителите, уважението за победените“, с тази сентенция прочутият коминочистач благодари за наградата.

Шампиони на белот пък станаха членове на клуба на пенсионера в квартал „Прослав”. Победителите бяха наградени със специални карти от Лас Вегас от колекцията на Петър Зехтински, директор дирекция „Спорт и младежки дейности“. На второ и трето място се класираха представители на клубовете на пенсионера от районите „Централен” и „Южен”, които получиха специални поздравления от Веселина Ботева, директор дирекция „Социална политика“. „Клубовете на пенсионера в града са като едно голямо семейство. Радвам се, че в този ден, в който отбелязваме и Въведение Богородично, сме тук, за да празнуваме заедно“, заяви заместник-кметът Георги Титюков.

Турнирът, който беше наистина оспорван, се провежда за първи път и е организиран със съдействието на Община Пловдив. Желанието на всички е той да се превърне в традиция. Напролет ще бъде проведен още един – за игра на табла.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони