Комисар Рановски: Всеки с поведението си на пътя може да подобри черната статистика

комисар Бойко Рановски

Kомисар Бойко Рановски, началник на „Пътна полиция“, призова всички участници в движението да проявяват толерантност и търпение един към друг, с което инцидентите и пострадалите на пътя ще намалеят.

Всеки с поведението си на пътя може да подобри черната статистика, заяви пред БНТ комисар Рановски.

Днес за втора поредна година България участва в Европейския ден без жертви на пътя, като комисар Рановски изрази надежда, че и тази година в рамките на инициативата няма да има нито една жертва на пътя, но подчерта, че това трябва да е целогодишно, а не кампанийно усилие.

Комисар Райновски заяви, че броят на установените нарушения на пътя се е качил почти двойно, като в момента всяка седмица средно се установяват около 17 хил. нарушения на пътя.

Като най-добра мярка за намаляване на превишаването на скоростта комисар Райновски определи въвеждането на система за измерване на средната скорост, каквато има във Великобритания, която е на челно място по най-малък брой загинали на пътя в Европа, докато България води е на последно. Той допълни, че са водени разговори за въвеждането на подобна система по магистралите, но това зависи от въвеждането на други системи като тази събиране на ТОЛ такси, както и от рехабилитацията на пътната мрежа.

Комисар Райновски призова гражданите да бъдат в течение с промените в законодателството, за да не се изненадват, защото тези промени се правят постоянно с цел да се намалят произшествията на пътя.

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България