Комисар Тенчо Тенев: Над 200 000 автомобила се очаква да напуснат столицата за празниците

Над 200 000 автомобила се очаква да напуснат столицата. Това каза за Агенция „Фокус“ началникът на отдел „Пътна полиция“ към СДВР комисар Тенчо Тенев за пътната обстановка в последния работен ден преди коледните празници. „Нормална е пътната обстановка в София. Нямаме тежки произшествия на територията на столицата. Има два леки пътни инцидента с пострадали граждани, но не са с фатален изход.

Има засилено движение, но както знаете, в момента е пиков час и се налага хората да престояват по кръстовищата малко повече, тъй като всеки е тръгнал с автомобила си на работа“, обясни комисар Тенев. По думите му в късния следобед се очаква засилване на трафика на изхода на София заради предстоящите коледни празници. „Взели сме всички необходими мерки на изходните артерии. От 12.00 часа днес на обяд ще имаме полицейски екипи, които ще започнат да регулират движението, за да могат хората да излязат безпроблемно от София“, увери началникът на столичната „Пътна полиция“.

Тенчо Тенев допълни, че най-натовареното направление ще бъде по бул. "Цариградско шосе", както и бул. „Ботевградско шосе“ и старият път за Перник. „Общо взето на всички изходни артерии ще бъде натоварено“, каза още той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България