Комисия от БАСС възхитена от спортните съоръжения в село Маноле

Председателят на Управителния съвет на Българската асоциация на спортистите от малките селища (БАСС) Стоян Караиванов остана очарован от условията за спорт в пловдивското Маноле (Община Марица), което през месец юли 2018 г. ще е домакин на 23-ите държавни игри на спортистите от малките селища.

Това е най-мащабното спортно мероприятие в детско-юношеския спорт в България и затова днес председателят на БАСС Стоян Караиванов и кметът на Община Марица Димитър Иванов инспектираха състоянието на спортните съоръжения в Маноле – новопостроеното игрище за минифутбол, стадион „Марица“ и многофункционалната спортна зала. Първото в Община Марица съоръжение за минифутбол е с размери 42х24 метра, покрито е с изкуствена трева и се намира до стадиона в Маноле, край който върху площ от 450 квадратни метра е изграден паркинг за 20 автомобила. Изцяло реновирана е сградата със съблекалните, построени са и нови тоалетни.

Предстои да се смени мрежата, която обезопасява футболния терен на стадиона. Ще бъде поставена и 15-метрова пътека пред трапа за висок скок, а секторът за тласкане на гюлле ще бъде очертан с боя. Ще бъдат доставени подиум и стойка за спортните уреди. След като се премахне тревата по протежението на стадиона, на ивица с ширина 5 метра, ще бъде положена червена настилка тип „шамот“ , на която ще бъдат разграфени 4 коридора за бегачите. Ще се смени и част от покрива на закритата трибуна на стадион „Марица”.

Модерна и по всички съвременни и европейски изисквания е и многофункционалната спортна зала в Средно училище „Васил Левски“ в село Маноле, констатира по време на инспекцията си редседателят на Управителния съвет на БАСС. Съоръжението, заедно със съблекалните и трибуната, е построено преди 2 години и е в отлично състояние. Залата е с размери 40 на 25 м. и в нея може да се провеждат състезания по хандбал, волейбол, баскетбол, футбол, тенис на корт и на маса, борба и други спортове.

„Всички обекти отговарят на изискванията за провеждането на републикански състезания”, коментира Стоян Караиванов. Той уточни, че в 23-ите държавни игри на спортистите от малките селища ще вземат участие 800 деца до 15 години от 62 общини. Те ще са разпределени в над 85 представителни отбора и ще се състезават в 9 вида спорт – хандбал, футбол, баскетбол, волейбол, свободна борба, шах, лека атлетика, тенис на маса и конен спорт.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България