Комитетът зад Манолова: В безизходицата си БСП са готови да преклонят глава и да подкрепят Мая

Снимка: Фейсбук профил на "Да подкрепим Мая Манолова"

Въпросната подкрепа не само че няма да донесе никакви позитиви, напротив, тя е ненужна, вреди!, смятат издигналите я за кмет на София

"Недолюбването между силно приетата от обществото Манолова и нехаризматичната и скандална Корнелия Нинова е обществена тайна", заявяват от "Да подкрепим Мая Манолова"

"Умишлено и чрез серия внушения пришиват Манолова към БСП. Защо? Макар че от 4 години тя не е член на въпросната партия." Това пише в послание на фейсбук групата "Да подкрепим Мая Манолова", публикувано на 30 август. В същия фейсбук профил снощи първо и ексклузивно, със снимки и видео, беше разпространена информацията за срещата, на която Манолова обяви, че ще се кандидатира за кмет на София . Пак там по-рано през деня беше публикувано отворено писмо от името на комитета, организирал церемониалното събитие: Христо Чешмеджиев – актьор, Кристина Димитрова - певица, Ирена Пейкова - педагог, Дани Милев - музикант, Веселина Портарска - д-р по икономика, Максим Генчев – режисьор, Калуди Калудов - тенор.

"Недолюбването между силно приетата от обществото Манолова и нехаризматичната и скандална Корнелия Нинова е обществена тайна. До преди месец от партията видимо не хранеха топли чувства и се отнасяха към Мая не като към „наша“, а по-скоро се задоволяваха с хладна „институционна“ подкрепа. Нооо..., все по-ясно става, че социалистите в безизходицата си и опасността да загубят поредните избори, са готови да преклонят, макар и неохотно глава и да подкрепят Манолова...", пишат още подкрепящите кандидатурата на бившата депутатка от БСП, областна лидерка на социалистите в Кюстендил и член Изпълнителното бюро на партията.

"Друг е въпросът, че въпросната подкрепа не само че няма да донесе никакви позитиви, напротив, тя е ненужна, вреди!", заключава посланието.

Издигналите Мая Манолова за кмет на София обявиха снощи, че искат тя "да стане флагман на общонационално движение и да подкрепи независими кандидати за кметове и общински съветници в цялата страна". Решиха също така "във връзка с това и поради ограниченото време съгласно изборното законодателство, да бъде отправен апел към малки политически партии, необвързани със статуквото, некомпрометирани и неучастващи в управлението, да предоставят своите съдебни регистрации и да отворят на 100% листите си за гражданите".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика